Зеленський їде до Словаччини

Читать на русском
Володимир Зеленський зустрінеться із президенткю Словаччини Зузаною Чапутовою, прем'єр-міністром Людовітом Одором. Обговорюватимуть оборонну підтримку, формулу миру та саміт НАТО.
Ілюстративне фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 7 липня, перебуватиме з візитом у Словаччині, де зустрінеться, зокрема з президенткою Зузаною Чапутовою.

Подробиці візиту він оприлюднив у соцмережах.

До яких країн-союзників приїжджав Зеленський під час повномасштабної війниВолодимир Зеленський з початку повномасштабної війни здійснив 14 закордонних візитів, майже всі – у 2023 році.

«Наступна – Словаччина. Важливі зустрічі в Братиславі з президентом Зузаною Чапутовою, премʼєр-міністром Людовітом Одором, головою Національної Ради Борисом Колларом. Разом із нашим надійним сусідом говоримо про конкретну оборонну підтримку та євроатлантичну інтеграцію України, саміт НАТО та Формулу миру, двостороннє співробітництво, енергетичну безпеку», – розповів Зеленський.

Зазначимо, учора Зеленський був із візитом у Болгарії, де обговорив із президентом Руменом Радєвим питання двосторонніх відносин, а також повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Зокрема, було підписано декларацію про підтримку Болгарією євроатлантичної інтеграції України.

Увечері президент України поїхав до Чехії. Прем'єр-міністр Петер Фіала пообіцяв Україні додаткові ударні гелікоптери, боєприпаси, а також допомогу із навчанням пілотів на західних винищувачах.

Президент Чехії Петро Павло, у свою чергу, висловив упевненість у майбутньому набутті Україною статусу члена НАТО.

ЗМІ також писали, що напередодні саміту НАТО та закінчення терміну дії зернової угоди Зеленський поїде до Туреччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: