Зведення Генштабу: Сили оборони за добу вразили понад 20 ворожих цілей

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби там сталося понад 25 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. Протягом доби там сталося понад 25 бойових зіткнень.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 8 липня.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

Зазначається, що протягом доби ворог завдав по території України 34 авіаційних удари, а також здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, внаслідок обстрілу російськими військовими Лимана 8 цивільних людей загинули та 13 отримали поранення.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаудару біля Новоєгорівки Луганської області, а також намагався наступати в районах Берестового, Новоселівського та Стельмахівки Луганської області. Воїни ЗСУ відбили всі атаки.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів штурмові дії і намагався витіснити українські війська із займаних позицій у районі Веселого Донецької області, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаударів у районах Дружківки та Білої Гори. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Степового, Першотравневого та Невельського.

На Мар'їнському напрямку під ворожими вогнем артилерії українські воїни відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку росія вела безуспішні наступальні дії у Благодатному районі Донецької області.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі зазначили, що авіація сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника.

А підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, один склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, окупанти втратили за добу ще понад 600 військових та 16 артилерійських систем.

Раніше у ISW повідомили, що українські захисники мають значні успіхи на Бахмутському напрямі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: