Важкі бої тривають на трьох напрямках: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Читать на русском
Росіяни зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 46 бойових зіткнень.
Getty Image

Росіяни зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 46 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Відомо, що протягом доби противник завдав 1 ракетного та 27 авіаційних ударів, здійснив близько 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Завдав авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів області.

На Куп’янському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області. Ще декілька міст зазнали артилерійських і мінометних обстрілів.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Невського та південніше Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку, за підтримки авіації, противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли близько 15 населених пунктів на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Херсонської області, а також атакував Херсон.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника, 2 – по зенітно-ракетних комплексах та 1 – по пункту управління ворога. Крім цього, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, 27 артилерійських засобів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони, 2 станції РЕБ та ще один важливий об’єкт ворога.

Нагадаємо, вночі 2 липня на півдні України оголосили повітряну тривогу через загрозу ворожих БПЛА.

Згодом стало відомо, що росіяни атакували Київ дронами-камікадзе, які знищила українська ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: