У Генштабі підтвердили, що ЗСУ били по Чонгарському мосту ракетами Storm Shadow

Читать на русском
Удар по Чонгарському мосту, завданий ракетами Storm Shadow, значно ускладнив постачання окупантів боєприпасів.
mil.in.ua

Удару по Чонгарському мосту в червні було завдано крилатими ракетами Storm Shadow класу «повітря-земля».

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

Британські розвідники розповіли, чому зруйновані мости в Чонгарі були важливими для окупантівУдар по мостах в Чонгарі заблокував росіянам шлях від кримського логістичного вузла в Джанкої до запорізького сектора, де вони бороняться від українського наступу.

«Окремої уваги заслуговують крилаті ракети Storm Shadow класу «повітря-земля», за допомогою, яких ми маємо можливість знищувати критично важливі військові об’єкти противника на відстані до 250 кілометрів. Свідченням ефективності крилатих ракет даного класу є пошкодження мостів через Сиваш поблизу Чонгару, що значно ускладнило постачання противника боєприпасами та іншими матеріально-технічними засобами. Також завдяки цим ракетам під постійним вогневим впливом знаходяться пункти управління та місця зберігання матеріально-технічних засобів противника», – розповів Громов.

Він також повідомив, що в окупованому Криму росіяни активно готуються до оборони: практично завершено будівництво фортифікаційних споруд на півночі півострова, створюється система протидесантної оборони на північно-західному та західному узбережжі для запобігання можливому висадженню морських десантів Сил оборони України.

Нагадаємо, вранці 22 червня стало відомо про пошкодження внаслідок обстрілу двох мостів, що знаходяться на кордоні між Херсонською областю та Кримом. Мова про Чонгарський міст і про паралельну переправу через озеро Сиваш.

Відео прильоту можна переглянути тут.

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували удар по мосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: