Окупанти зазнають значних втрат і все частіше відмовляються брати участь у боях – Генштаб

Читать на русском
На тлі успішних дій Сил оборони України та через значні втрати противника у живій силі, у підрозділах окупантів збільшилася кількість відмов від участі в боях.
Фото: Генштаб ЗСУ

На тлі успішних дій Сил оборони України та через значні втрати противника у живій силі, у підрозділах окупантів збільшилася кількість відмов від участі в боях.

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 7 липня.

«Так, у районі населеного пункту Розівка Запорізької області близько 20 російських військових відмовилися виконувати бойові завдання на передових позиціях. Після цього їх взяли під варту та перемістили до будівлі Розівського районного суду», – уточнили у Генштабі.

Лінії оборони після Другої світової війни: топ найдовшихДовжина ліній оборони у конфліктах після Другої світової війни – на інфографіці Слово і діло.

Там зазначили, що противник, незважаючи на втрати, продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби там трапилося близько 20 бойових зіткнень.

На Куп'янському напрямку противник намагався наступати в районах Новоселівського та Стельмахівки Луганської області, але українські військові відбили всі атаки ворога.

На Лиманському напрямі протягом доби росіяни вели штурмові дії та намагалися витіснити наші війська з займаних позицій у районі на північний захід від Берестової Луганської області, успіху не мали.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Богданівка, Олександро-Шультіно, Біла Гора, Північне.

На Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації зробив безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку наші захисники, перебуваючи під ворожим вогнем артилерії, відбили всі атаки в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у Благодатному районі Донецької області. Завдав авіаційного удару біля Великої Новосілки.

Від «денацифікації» України до «збереження росії»: як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгненняЯк путін та його оточення змінюють цілі повномасштабного вторгнення в Україну – на інфографіці. Все починалося з демілітаризації та денацифікації, а тепер говорять про збереження росії.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогняної поразки з артилерії за виявленими цілями противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зазначається, що авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника, два – по зенітно-ракетних комплексах та один – по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, за добу вразили пункт управління, 7 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію радіоелектронної боротьби супротивника.

Нагадаємо, за останню добу під час бойових дій в Україні знищено ще 510 окупантів. Загальні втрати російської армії становлять 232 810 осіб.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Україна наздогнала росію за кількістю танків та деяких інших видів озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: