Україна поки не готова до членства в НАТО – Байден

Читать на русском
Байден наголосив, що, хоча членство України в НАТО є передчасним, США і союзники по Альянсу продовжать забезпечувати ЗСУ озброєнням, необхідним для зупинення російської агресії.
Президент США Джо БайденФото: Carlos Barria / Reuters

Питання щодо приєднання України до НАТО може бути розглянуте лише після того, як закінчиться війна.

Про це Джо Байден сказав в інтерв'ю CNN.

«Україна не готова до членства в НАТО зараз, у розпал війни. Серед членів Альянсу немає одностайності щодо прийняття України в НАТО зараз», – підкреслив він.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

У той же час, Байден зазначив, що США та союзники по НАТО продовжуватимуть забезпечувати президента Володимира Зеленського та сили оборони України озброєнням, необхідним для припинення війни з росією.

«Україні потрібно запропонувати раціональний шлях кваліфікації для вступу до НАТО. А поки Україна не в НАТО, США нададуть їй такі гарантії безпеки, як Ізраїлю», – зазначив американський лідер.

Нагадаємо, союзники НАТО все ще не домовилися, що запропонувати Україні на саміті, який пройде у Вільнюсі.

Також генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав три рішення щодо України, які будуть ухвалені на саміті у Вільнюсі.

Під час зустрічі з Володимиром Зеленським 7 липня президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: