Британські винищувачі знову перехопили літак та винищувачі рф біля кордонів НАТО

Читать на русском
Винищувачі Королівських військово-повітряних сил Великої Британії під час місії НАТО з контролю за повітряним простором над Балтійським морем перехопили російську авіацію.
Ілюстративне фотоGetty Images

Авіація Великої Британії вчора, 4 липня, піднімала в Естонії свої бойові літаки RAF Typhoon, щоб перехопити російську авіацію.

Про це повідомляє пресслужба королівських Військово-повітряних сил Великої Британії у Twitter.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

«RAF Typhoon Королівських ВПС в Естонії сьогодні піднялися в повітря, щоб перехопити Ту-214 ВПС росії, який летів у міжнародному повітряному просторі під контролем союзників НАТО», - йдеться у повідомленні.

При цьому, у ВПС зазначили, що літак пролітав між материковою частиною країни-агресора та Калінінградською областю у супроводі двох винищувачів Су-30М.

Нагадаємо, у травні країна-агресор стверджувала, що два американські стратегічні бомбардувальники наближалися до російського кордону над Балтійським морем. А у Пентагоні відповіли, що була «взаємодія» між двома бомбардувальниками B-1 і російськими літаками.

Раніше у квітні на території країн Балтії румунські винищувачі перехопили два російські літаки Су-27.

А 14 березня американські військові заявили, що літак рф збив розвідувальний БПЛА США MQ-9 Reaper над Чорним морем. У росії заперечують причетність свого винищувача Су-27, нібито дрон впав сам через різке маневрування.

У США заявили, що дані з БПЛА встигли видалити і, ймовірно, дістати його з моря вже не зможуть. У росії повідомляли, що спробують дістати уламки MQ-9 Reaper.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: