У рф скасували головне авіашоу: британські розвідники розповіли, чого бояться окупанти

Читать на русском
У росії скасували проведення головного міжнародного авіашоу MAKS унаслідок побоювання через безпеку після атаки дронами.
Getty Image

У росії скасували проведення головного міжнародного авіашоу MAKS унаслідок побоювання через безпеку після атаки дронами.

Про це повідомляє британська розвідка.

У росії вперше за 30 років скасували міжнародне авіашоу MAKS, яке зазвичай проходить у Підмосков'ї. Під час нього країна-окупант демонструє весь сектор авіації: як цивільні, так і військові літаки.

Британська розвідка вважає, що причиною скасування шоу цього року стала загроза атак безпілотників та міжнародна ізоляція через війну рф проти України.

«Шоу, ймовірно, було скасовано здебільшого через серйозні занепокоєння безпекою після недавніх атак безпілотних літальних апаратів у росії. Організатори, ймовірно, також усвідомлювали потенційну шкоду для репутації, якщо на захід приїде менше міжнародних делегацій», – додають у повідомленні.

Тим часом аерокосмічний сектор рф страждає через міжнародні санкції, а висококваліфікованих спеціалістів мобілізують на війну.

Раніше британські розвідники повідомляли, шо росія активізувала тактичну авіацію на тлі контрнаступу ЗСУ. Також писали, що ворог збільшив кількість гелікоптерів на Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: