Не тільки F-16: Ігнат заявив, що Україна планує посилити авіацію ще одним типом літаків

Читать на русском
Ігнат зазначив, що наразі головною метою ЗСУ є отримання західних винищувачів F-16, але в майбутньому Україна буде готова розглянути й інші типи літаків для посилення авіації.
Фото: Укрінформ

Наразі головною метою Повітряних сил ЗСУ є отримання західних винищувачів F-16, але в майбутньому Україна буде готова розглянути й інші типи літаків для посилення авіації.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

На озброєнні яких країн є винищувачі F-16Американські винищувачі F-16 є на озброєнні 25 країн і ще три країни чекають на постачання. Найбільше літаків, звісно, у США.

За його словами, у подальшому ЗСУ хотіли б отримати літаки F-18. Ігнат уточнив, що Україна розглядає ці бойові машини в якості другого типу літаків на озброєнні.

«Зараз я не можу нічого сказати про F-18, але Україна розглядала і розглядатиме надалі й інші типи авіаційної техніки, які могли б посилити бойові можливості авіації Повітряних сил», - сказав Ігнат.

Він додав, що F-16 – це легкий багатоцільовий літак з одним двигуном, у той час як F-18, F-15 або Eurofighter Typhoon – це літаки, які мають більший радіус застосування та здатні нести велике бойове навантаження.

«Але зараз ми не можемо розпорошувати всі сили та засоби, коли ведемо бойові дії. Ми визначилися з тим типом літаків, який може прийти швидше, забезпечити нам перевагу в повітрі і надати підтримку наземним військам. Це літак F-16», – сказав Ігнат.

Нагадаємо, глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 фактично не розпочалося у червні. Відповідно графік передачі цих літаків також починає зрушуватися.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав приблизні терміни поставок перших винищувачів F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: