Ситуація з Саакашвілі: МЗС запропонувало послу Грузії повернутися до Тбілісі для пошуку рішення

Читать на русском
Грузинського посла викликали до МЗС через ситуацію з Міхеїлом Саакашвілі та запропонували йому повернутися до Тбілісі для пошуку шляхів вирішення ситуації.
vikna.tv

Посол Грузії в Україні Георгій Закарашвілі був викликаний до Міністерства закордонних справ через ситуацію із суттєвим погіршенням стану ув'язненого Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомили у пресслужбі МЗС, послу висловили рішучий протест і запропонували повернутися до Тбілісі для пошуку шляхів вирішення ситуації.

«Грузинському дипломату було наголошено, що таке ставлення до Міхеіла Саакашвілі є абсолютно неприйнятним. Грузинська влада має припинити знущання над громадянином України. У зв’язку з цим послу Грузії в Україні Георгію Закарашвілі було запропоновано повернутися до Тбілісі для проведення консультацій задля пошуку шляхів вирішення ситуації, що склалася», – йдеться у повідомленні.

Україна готова невідкладно обговорити питання перевезення Саакашвілі для лікування та догляду.

Нагадаємо, вчора колишній президент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі вперше за кілька місяців підключився до засідання суду та показав наслідки перебування під вартою. Стан його здоров'я сильно погіршився.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи ситуацію, заявив, що росія вбиває Саакашвілі руками грузинської влади. Він доручив МЗС вручити послу Грузії ноту протесту.

Навесні сам Саакашвілі просив владу Грузії відпустити його на лікування за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: