Неможливо уявити Європейський Союз без України – фон дер Ляєн

Читать на русском
Урсула фон дер Ляєн заявила, що подальше майбутнє Євросоюзу неможливе уявити без України, але розширення блоку потребуватиме інституційних реформ.
Глава Єврокомісії Урсула фон дер ЛяєнФото: poglyad.tv

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла про перспективи розширення Європейського Союзу та визначила його пріоритетні сфери на подальші шість місяців щодо України.

Про це йшлося під час пресконференції у Мадриді 3 липня.

«Подивімось вперед на роки, та спробуємо уявити, як буде виглядати Європа. Чи можемо ми уявити, що Європейський Союз буде без України, без Молдови, без Західних Балкан, і що ці частини Європи будуть під впливом росії або Китаю? Це неможливо. Тож, напрямок нашого руху є зрозумілим. Ми маємо зараз розпочати думати, якою буде Європа, коли ці країни стануть частиною Європейського Союзу», – сказала Урсула фон дер Ляєн.

Коли Україна стане членом Євросоюзу: прогнози українських та європейських політиківПрогнози українських та європейських політиків щодо термінів вступу України до ЄС – на інфографіці.

Також вона підкреслила, що подальше розширення Європейського блоку потребуватиме інституційних реформ.

«Ми маємо знайти відповідь на принципові питання: як буде виглядати процес прийняття рішень та використання спільного фінансування, як будуть формуватися напрямки спільної політики, і якою має бути сила, яку в Європі хочуть бачити її громадяни. Всі ці зміни потребуватимуть часу, тож обмірковувати їх потрібно вже зараз», – сказала голова Єврокомісії.

Крім того, вона наголосила на фінансовій підтримці України в межах плану на 50 млрд євро, сприянні реформам, військовій допомозі та посиленні санкцій проти рф.

У свою чергу, прем’єр Іспанії Педро Санчес заявив, що питання щодо розширення Євросоюзу вже розглядається. Він вважає, що країни повинні рухатися в бік більшої Федералізації ЄС та формувати більше спільної політики, а європейці мають знайти відповідь на питання, яким вони хочуть бачити Євросоюз за 4-10 років.

Нагадаємо, президент Єврокомісії підтвердила надання Україні 50 млрд євро допомоги.

Раніше повідомлялося, що в ЄС запропонували перетворити Європейський фонд миру на Фонд оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: