Україна увійшла до об’єднання Євросоюзу Govtech4all: що це означає

Читать на русском
Україна увійшла до govtech-об’єднання Європейського Союзу Govtech4all, яке підвищить ефективність державних процесів завдяки цифровізації.
t.me/zedigital

Україна увійшла до govtech-об’єднання Європейського Союзу Govtech4all, яке підвищить ефективність державних процесів завдяки цифровізації.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр України Михайло Федоров у Телеграмі.

Завдяки цьому об'єднанню в Україні на першому етапі розроблять три пілотні проєкти, які планують реалізувати протягом 2023–2025 років.

«Тобто маємо спільну мету — створювати більше цифрових продуктів, щоб громадяни отримували зручні та людяні держпослуги без черг та бюрократії. На першому етапі розроблять три пілотні проєкти, які планують реалізувати протягом 2023–2025 років. На них надають 6 мільйонів євро», – пише Федоров.

Відомо, що до Govtech4all доєдналися 14 країн і 21 організація-партнер. Серед них — Міністерство цифрової трансформації та Український фонд стартапів. віцепрем’єр наголосив, що Україна є першою країною не член ЄС, яка стала частиною Govtech4all.

«Дякую президенту та співзасновнику Lisbon Council Полу Хофхайнцу за запрошення та віру в цифрову Україну», – додав Федоров.

Нагадаємо, від квітня українці можуть підписувати європейські документи Дія.Підписом-EU, який відповідає регламенту eIDAS Європейського Союзу.

Також писали, що У додатку «Дія» з'явилася функція заміни посвідчення водія. Тепер можна подати заяву онлайн, а потім забрати готовий документ у сервісному центрі МВС. Або ж можна відмовитися від пластику та отримати електронне посвідчення водія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: