Хабар посадовцю УЗ: майно фігурантів справи залишили заарештованим

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скарги на рішення суддів про арешт майна у справі про хабар посадовцю УЗ.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила заарештованим майно підозрюваного Андрія Онищенка, а також цивільної дружини іншого підозрюваного Ігоря Бутанова. Їх підозрюють у наданні неправомірної вигоди колишньому заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 26 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, антикорупційний суд наклав арешт на автомобіль Mercedes‑Benz GLE 300 d 4MATIC Coupe 2022 року випуску, який належить дружині Онищенка. За даними слідства, ця автівка є частиною легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 02 червня 2023 року про арешт майна у кримінальному провадженні №52022000000000169 від 07 липня 2022 року залишити без змін, а апеляційну скаргу - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС наклав арешт на два мобільні телефони iPhone 14, а також 32 721 доларів готівки, які детективи знайшли в автівці Hyundai IONIQ 5 цивільної дружини Бутанова. Саму автівку теж заарештували. Слідство вважає, що ці кошти та автівка є частиною неправомірної вигоди. Апеляція залишила майно під арештом.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував двох фігурантів, які за версією слідства надали хабар чиновнику УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: