ВАКС заарештував ексзаступника директора філії «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди у виді автівки Toyota Camry.

Таке рішення 25 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Застосувати до підозрюваного (Олексія Онисимюка – ред.) запобіжний захід у виді тримання під вартою у Державній установі «Київський слідчий ізолятор». Строк тримання під вартою, з урахуванням строку досудового розслідування та часу фактичного затримання, визначити на 60 днів, тобто до 21 липня 2023 року включно. Взяти підозрюваного під варту у залі суду», – йдеться в рішенні.

Одночасно суд визначив підозрюваному альтернативний запобіжний захід у виді застави розміром 13,42 млн грн. У разі внесення коштів на нього покладуть такі обов'язки: не відлучатися із міста Києва без дозволу; прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками та службовими особами філії «Центр забезпечення виробництва» та АТ «Укрзалізниця», а також з іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця», АТ «Укрзалізниця та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував двох фігурантів, які за версією слідства надали хабар чиновнику УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: