НАБУ проводить обшуки в приміщенні «Укрзалізниці»

Читать на русском
Працівники Національного бюро проводять слідчі дії в приміщенні державної компанії залізничного транспорту загального користування.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки в приміщенні акціонерного товариства «Укрзалізниця» у межах справи про підкуп посадовця філії УЗ.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах.

За їхніми словами, слідчі дії відбуваються у межах кримінального провадження за підозрою двох осіб у наданні неправомірної вигоди у виді автомобіля Toyota Camry заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва», а також самого цього посадовця в одержанні цієї вигоди. Як стверджують співрозмовники, обшуки проводять у керівництва УЗ.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

Раніше Апеляційна палата ВАКС скасувала закриття справи народного депутата Ярослава Дубневича про заволодіння понад 92 млн грн філії АТ «Укрзалізниця».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: