Підозрюваного залишили під вартою у справі про хабар посадовцю УЗ

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін запобіжний захід, визначений підозрюваному в пособництві надати хабар.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою Андрія Онищенка, якого НАБУ і САП підозрюють в пособництві надати неправомірну вигоду колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 9 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Онищенка з альтернативою 26,84 млн грн застави. Його адвокат подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 24 травня 2023 року, постановлену в межах кримінального провадження №52022000000000169 від 07.07.2022 про застосування до (Андрія Онищенка – ред.) підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував двох фігурантів, які за версією слідства надали хабар чиновнику УЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: