НАБУ знайшло готівку у посадовця «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку провели обшук у керівника апарату директора УЗ та його заступника у справі про хабар.
Едуард Кріцин

Національне антикорупційне бюро проводило обшуки в керівника апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Українська залізниця» Едуарда Кріцина та його заступника Олександра Шевченка.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду та підтвердили співрозмовники в органах правопорядку, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується рішенні, 23 травня детективи НАБУ провели обшуки в кабінеті керівника апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Українська залізниця» та його заступника. За інформацією «Слово і діло» та співрозмовників, йдеться про Кріцина та Шевченка.

В ході слідчих дій детективи вилучили в кабінеті Кріцина два мобільних телефони iPhone 12 mini, iPhone 13 Mini та грошові кошти в сумі 17 450 доларів. В його заступника знайшли iPhone 14 Pro. Телефони визнані речовими доказами і по ним призначені експертизи.

Детективи досліджують факт імовірної протиправної діяльності впродовж 2022-2023 років організованої групи, що здійснювала заволодіння грошима УЗ під час проведення закупівель. Слідство допускає, що заволодіння відбулось шляхом попереднього погодження переможців торгів, визначення вартості їх цінових пропозицій та узгодження розміру неправомірної вигоди за перемогу в торгах для учасників організованої групи.

За версією слідства, до цієї групи ймовірно входили керівник апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Українська залізниця» Кріцин та його заступник Шевченко. У НАБУ допускають, що вони могли впливати на ухвалення рішень про перемогу в торгах наперед визначених постачальників та забезпечувати не викриття вищевказаних протиправних дій з боку інших службовців УЗ.

Раніше Кріцин обіймав посаду начальника Управління Служби безпеки України у Харківській області, а згодом керівника УСБУ у Херсонській області.

Нагадаємо, 30 травня детективи НАБУ проводили обшуки й в інших посадовців УЗ. Слідчі дії відбувались у межах справи про надання неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: