Хабар посадовцю філії УЗ: суд заарештував двох підозрюваних

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування до підозрюваних запобіжного заходу.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту двох фігурантів, які НАБУ і САП підозрюють у наданні неправомірної вигоди у виді автівки Toyota Camry заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця».

Такі рішення 24 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За даними «Слово і діло», антикорупційний суд заарештував директора ТОВ «Обрій події» Ігоря Бутанова з альтернативою 30 млн грн.

«Застосувати до підозрюваного (Ігоря Бутанова – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з дня його фактичного затримання (22.05.2023), тобто, до 20.07.2023 включно, в межах строку досудового розслідування. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 30 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

Також ВАКС узяв під варту і другого фігуранта Андрія Онищенка, якого підозрюють в пособництві передати цю неправомірну вигоду посадовцю філії УЗ. Альтернативою йому визначили 26,84 млн грн застави.

Сьогодні 30 травня у межах цієї справи проводилися обшуки у керівництва АТ «Укрзалізниця».

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: