СБУ затримала зрадника, який готував російські удари по Кіровоградщині

Читать на русском
Для виконання розвідзавдання російський агент збирав максимум інформації про технічний стан українських аеродромів та можливу наявність там бойових літаків і складів з боєприпасами ЗСУ.
facebook.com/SecurSerUkraine

Правоохоронці затримали жителя Кіровоградської області, який за вказівкою ФСБ рф допомагав підготувати удари по авіадромах регіону.

Про це Служба безпеки України повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що у результаті оперативних заходів в Кіровоградській області затримано агента ФСБ, який займався підготовкою нових російських повітряних ударів по авіаційній інфраструктурі в регіоні. Це житель Кропивницького, його завербували на початку цього року через один прокремлівський Telegram-канал.

СБУ затримала російського агента у лавах ЗСУ, який шпигував за військовою технікоюЗловмисник збирав для ФСБ розвідувальні дані про технічний стан українських аеродромів та можливе їх використання бойовою авіацією ЗСУ.

Для виконання розвідзавдання російський агент збирав максимум інформації про технічний стан українських аеродромів та можливу наявність там бойових літаків і складів з боєприпасами ЗСУ.

«Також зловмисник намагався виявити вогневі позиції системи протиповітряної оборони поблизу українських авіаційних об’єктів. Крім того, російська спецслужба хотіла з’ясувати через свого агента загальну кількість можливих влучань по аеродромній інфраструктурі регіону», - повідомляє пресслужбаі СБУ.

Співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження і затримали ворожого поплічника «на гарячому» під час відеозйомки ним території однієї з військових частин ЗСУ. У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для фіксації «потрібних» цілей та спілкування з ФСБ.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення рф понад 200 осіб отримали підозри у поширенні інформації про роботу ППО та інших підрозділів Сил оборони.

Раніше на Дніпропетровщині затримали російського агента, який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ і шукав залізничні лінії, кими везуть зброю на фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: