СБУ затримала у Лимані «головного інженера Росенерго», який відключив світло цивільним

Читать на русском
СБУ затримала у Лимані головного інженера Росенерго, який відключив мирне населення від електрики і подав енергію окупантам.
ssu.gov.ua

СБУ затримала у Лимані «головного інженера Росенерго», який відключив мирне населення від електрики і подав енергію окупантам.

Про це Служба безпеки України повідомляє у Telegram.

Як змінювався рівень довіри українців до силових та правоохоронних органівЯк змінювався рівень довіри українців до ЗСУ, поліції, СБУ, Національної гвардії, прикордонників та НАБУ – на інфографіці.

Цього разу зловмисником виявився колишній майстер електричних мереж у Лимані. Під час тимчасового захоплення міста він підтримав загарбників і запропонував їм свою допомогу. Росіяни призначили його головним інженером у «регіональній енергопостачальній компанії рф».

На цій посаді він знеструмив цивільне населення регіону і перенаправив енергію на потреби окупантів. Крім того, колаборант забезпечував безперебійне енергопостачання будівель, в яких були розквартировані регулярні російські війська.

«Також фігурант записував для прокремлівських Телеграм-каналів власні відеокоментарі, де він вихваляв окупаційний режим країни-агресора», – додають у СБУ.

Після звільнення Лиману зловмисник намагався «залягти на дно» та його вдалося вистежити українським правоохоронцям. Наразі йому повідомлено про підозру за колабораційну діяльність. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

Нещодавно СБУ затримала агента ФСБ, який готував нові удари росіян по електропідстанціях в 5 областях України.

Також відомо, що правоохоронці затримали ще одного «посадовця» російської катівні, яка діяла під час окупації Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: