СБУ затримала зрадника, який був «посадовцем» російської катівні під час окупації Херсона

Читать на русском
Служба безпеки України затримала ще одного посадовця російської катівні, яка діяла під час окупації Херсона.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала ще одного «посадовця» російської катівні, яка діяла під час окупації Херсона.

Про це СБУ повідомляє у Telegram.

Як змінювався рівень довіри українців до силових та правоохоронних органівЯк змінювався рівень довіри українців до ЗСУ, поліції, СБУ, Національної гвардії, прикордонників та НАБУ – на інфографіці.

Колаборантом виявився місцевий прикордонник, який у період тимчасової окупації міста добровільно пішов на співпрацю з росіянами.

Відомо, що у липні минулого року його призначили «оперуповноваженим оперативного відділу» у захопленій «Північній виправній колонії №90». На цій посаді він брав участь у репресіях проти місцевих жителів для придушення руху опору в регіоні. Після звільнення міста чоловік намагався «залягти на дно», втім українським правоохоронцям вдалося його вистежити.

Наразі йому повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Розслідування триває, зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала ще одного російського агента у лавах Збройних сил України, який збирав для ФСБ рф дані про військову техніку.

Спецпризначенці також опублікували список російських політичних партій та громадських організацій, які загрожують державній безпеці України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: