СБУ затримала російського агента: шпигував за бойовою авіацією ЗСУ

Читать на русском
На Дніпропетровщині затримали російського агента, який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ і шукав залізничні лінії, якими везуть зброю на фронт.
Служба безпеки України

На Дніпропетровщині контррозвідка Служби безпеки України викрила агента фсб росії, який збирав дані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Легіон «Свобода росії»: що відомо про формування, яке проводить рейди до Бєлгородської областіЩо являє собою легіон Свобода росії, яка чисельність, структура і цілі формування – на інфографіці.

Зазначається, що ворожий агент також намагався виявити місця базування та напрямки вильотів української авіації.

Окрім того, завербований зловмисник передавав росіянам локації військкоматів та шукав залізничні лінії, що задіяні для постачання боєприпасів на фронт.

Агент виїжджав на місцевість, де приховано спостерігав за об’єктами, а також розпитував потрібну йому інформацію у людей.

За свою шпигунську роботу агент отримував від своїх кураторів до 4 тисяч гривень за кожне виконане завдання. Для конспірації гроші перераховували за допомогою криптовалютного електронного гаманця.

«Розвідувальна інформація потрібна була агресору для підготовки серії повітряних ударів по території регіону, насамперед для ураження стратегічно важливих об’єктів», – йдеться у повідомленні СБУ.

За даними слідства, зрадника завербували у липні 2022 року. Він потрапив у поле зору російської спецслужби через один із російських телеграм-ботів, куди чоловік періодично викладав фото позицій українських військ.

Під час обшуків у затриманого знайшли телефон і планшет, які він використовував для комунікації з фсб рф. Зраднику загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, напередодні на Львівщині на Яворівському полігоні викрили двох військових та лікарку, які шпигували на воєнну розвідку росії.

Також Служба безпеки України затримала чиновника Херсонської обладміністрації, який добровільно працював на російських загарбників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: