СБУ викрила зрадника, який намагався переманити військових на бік рф

Читать на русском
Зрадником виявився військовий пілот у відставці, житель тимчасово захопленого Бердянська Запорізької області.
ssu.gov.ua

Контррозвідка Служби безпеки України викрила російського агента, який збирав розвідувальні дані про аеродроми ЗСУ й персональні дані українських військових льотчиків.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Як зазначається, зрадником виявився військовий пілот у відставці, житель тимчасово захопленого Бердянська Запорізької області.

«На початку повномасштабного вторгнення рф він дистанційно вийшов на одного з командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку зс рф, з яким раніше навчався в училищі льотчиків. Чоловік запропонував рашисту свою допомогу у війні проти України», - йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що зрадник готував списки діючих пілотів Повітряних сил ЗСУ. Передусім агресора цікавили фахівці, які мають практичний досвід управління літаками Miг-29, CУ-24, СУ-25, СУ-27, Ан-26 та Іл-76, а також вертольотами Мі-8 та Мі-24.

«За оперативними даними, ці відомості рашисти планували використати для спроб вербування українських льотчиків на користь країни-агресора. Для збору персональних даних зрадник обдзвонював колишніх однокурсників і «в темну» розпитував у них «потрібну» інформацію, у тому числі додаткові контактні дані, місця проживання та несення служби», - зазначили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Фігурант переховується від правосуддя на тимчасово захопленій території півдня України. Втім, співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, що СБУ затримала агента рф, який планував зірвати контрудари ЗСУ під Бахмутом.

Раніше правоохоронці затримали зрадницю, яка «зливала» дані про оборону північних кордонів.

А нещодавно на Дніпропетровщині затримали працівника УЗ, який намагався зірвати контрнаступ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: