Зеленський запропонував розробити нову доктрину України та назвав п'ять її основних орієнтирів

Читать на русском
Володимир Зеленський запропонував розпочати загальнонаціональне обговорення майбутньої української доктрини.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський запропонував провести загальнонаціональне обговорення нової доктрини України, в якій буде визначено пріоритети її майбутньої трансформації.

Він сказав про це під час виступу у Верховній раді з нагоди Дня Конституції України.

Які зміни до Конституції України пропонували внести президентиКожен президент України пропонував свої зміни до Конституції. Найбільше їх у Петра Порошенка й Володимира Зеленського.

«Як Конституція закладає основи, ми потребуємо доктрини для нашої держави. Ясної, не розмитої, сміливої доктрини. Для України, що йде до перемоги. Але для України-переможниці. Ця доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному у світі. Ми потребуємо нової системи, нових правил, нових можливостей», – сказав Зеленський.

Він також назвав п'ять основних орієнтирів для української доктрини: філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості та трансформації за 10 років.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що Україна готова стати членом НАТО, але чекає, коли Альянс буде готовий ухвалити нашу країну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: