У ході бойових дій пошкоджено понад 8% житлового фонду України – у KSE оцінили збитки

Читать на русском

У ході повномасштабної війни пошкоджено понад 163 тисяч об'єктів житлового фонду. Збиток становить понад 54 млрд доларів.
Wikimedia Commons

Житловому фонду України в ході повномасштабної війни завдано прямих збитків на суму понад 54 млрд доларів.

Це оцінка на кінець травня, зроблена Київською школою економіки (KSE).

Із загальної суми 46,6 млрд доларів – це збитки від руйнування та пошкодження багатоквартирних будинків. За останніми даними, загалом постраждали 18,6 тисяч таких будинків: 13,2 тисяч — пошкоджені, 5,4 тисяч — повністю зруйновані.

Ще більше 7 млрд – збитки від знищених та пошкоджених приватних будинків. Таких зараз уже понад 144 тисячі, з них зруйновано майже 59 тисяч.

Загалом станом на червень пошкоджено понад 163 тисячі об'єктів житлового фонду. Загальна площа пошкоджених чи зруйнованих об'єктів – 87 мільйонів м2, що становить 8,6% від загальної площі.

Найбільше постраждало житло у Донецькій, Луганській, Харківській, Київській, Миколаївській та Чернігівській областях.

У Києві за час повномасштабного вторгнення було зруйновано і пошкоджено 454 житлові будинки, збитки склали 734 млн доларів.

Серед міст, в яких найбільше зруйнованих та пошкоджених житлових будинків – Маріуполь, Харків, Чернігів, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Бахмут, Мар'їнка, Лисичанськ, Попасна, Ізюм, Волноваха.

Нагадаємо, «Слово і діло» розбиралося, яких збитків житловому сектору, навчальним закладам та медичній інфраструктурі було завдано під час повномасштабної війни, і в яких областях найбільші руйнування.

На інфографіці – які міста України були повністю або частково зруйновані під час війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: