Після деокупації українських територій сума збитків від війни подвоїться – Шмигаль

Читать на русском
Лише на контрольованій території України збитки перевищують 400 млрд доларів. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав іноземний бізнес долучатися до відновлення країни.
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Світовий банк підрахував збитки, завдані Україні внаслідок збройної агресії росії. Але потреби нашої країни у відновленні будуть подвоєні після звільнення окупованих рф територій.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час конференції з відновлення України у Римі.

«Росія завдала колосальних руйнувань: за оцінками Світового банку, тільки на контрольованій сьогодні території України наші збитки становлять понад 400 млрд доларів. Це велика сума. Я впевнений, що після звільнення всієї території України ця сума подвоїться», – сказав голова Кабміну.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Прем’єр також зазначив, що уряд знає, як саме буде відбудовуватися Україна. Він закликав італійські компанії активно долучатися до цього процесу.

Також Денис Шмигаль зауважив, що лише у 2023 році планується на відновлення буде витрачено понад 14 млрд доларів.

Зазначимо, станом на 24 лютого 2023 року фінансові потреби України у відновленні, які верифікував Світовий банк, становлять 411 млрд доларів.

Нагадаємо, Італія пропонує застосувати досвід свого економічного дива 1960-х років в Україні.

Також підприємствам ЖКГ, які працюють у зоні бойових дій, компенсуватимуть збитки.

Раніше стало відомо, в яку суму оцінюють збитки екології України від вторгнення росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: