США та союзники не мають жодного відношення до заколоту Пригожина – Байден

Читать на русском
Президент США також завірив, що американський уряд, незалежно від ситуації в росії, буде і надалі підтримувати Україну.
Фото: AP Photo

Президент США Джо Байден вперше прокоментував спробу бунту в росії, організованого ватажком ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним.

Заяву американського лідера цитує CNN.

Хроніка одноденного заколоту Пригожина: що це булоСпроба військового перевороту відбулася у росії 24 червня. Що говорять фактчекери та аналітики про одноденний бунт Пригожина – у матеріалі Слово і діло.

За словами Байдена, західні країни не мають жодного відношення до недавніх подій у росії.

«Ми чітко дали зрозуміти, що не причетні. Ми не маємо до цього жодного відношення. Це було частиною боротьби усередині російської системи», – сказав Байден.

Президент США зазначив, що у вихідні обговорив ситуацію в росії з багатьма лідерами, у тому числі і з Володимиром Зеленським.

«Я сказав йому, що хоч би що трапилося в росії, ми, Сполучені Штати, продовжуватимемо підтримувати оборону України, її суверенітет та її територіальну цілісність», – заявив Байден.

Він також розповів, що доручив команді з національної безпеки уважно стежити за подальшим розвитком подій у росії.

Нагадаємо, повстання Пригожина тривало лише день. Незважаючи на те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, увечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Раніше Пригожин розповів, навіщо збирався йти на Москву і чому розвернувся.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: