Світ побачив, що господарі росії нічого не контролюють – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент прокоментував сьогоднішні події в росії, пов'язані з заколотом ватажка вагнерівців Євгена Пригожина.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішні події в росії, пов'язані з заколотом ватажка «вагнерівців» Євгена Пригожина.

Низка заяв, присвячених цій темі, пролунала у вечірньому зверненні глави держави.

«Сьогодні світ побачив, що господарі росії нічого не контролюють. Взагалі нічого. Просто повний хаос. Повна відсутність якоїсь передбачуваності. І це на російській території, яка нашпигована зброєю», – сказав Зеленський.

Президент нагадав, як у 2021 році керівник росії ставив ультиматуми всьому світу, а потім як у 22-му путін «переплутав із силою свої ілюзії та брехню».

«За добу вони втратили кілька своїх міст-мільйонників і показали всім російським бандитам, найманцям, олігархам та будь-якому іншому, як це там легко – захоплювати російські міста та, ймовірно, арсенали зі зброєю», – зазначив президент.

Головне із звернення українського лідера:

  • Усі дії лідерів зараз можуть бути історичними. Кожне слово журналістів – на вагу золота. Слід чітко називати джерело проблеми. І якщо хтось у світі намагається приспати ситуацію, якщо хтось у світі піддається ілюзії, ніби Кремль здатний відновити контроль, то лише відкладає проблему до наступного прориву хаосу – ще небезпечнішого.

  • Рішення відоме: світ не має боятися. Україна точно зможе захистити Європу від будь-яких російських сил, і не має значення, хто ними командує. Безпека східного флангу Європи тримається лише на нашій обороні. Саме тому кожен прояв підтримки нашої оборони – це підтримка та оборона західних країн.

  • Друге: все має бути справжнім. Час орієнтуватися виключно на наші спільні пріоритети безпеки. НАТО – це не просто слово чи набір формальних обіцянок. Це надійні гарантії для всіх, що світ не буде зруйнований. Без України такі гарантії нічого не варті.

  • Третє: чим довше путін зможе перебігати між своїми бункерами, тим більше втратять усі ті, хто пов'язаний із росією.

«Що робитимемо ми, українці? А ми захищатимемо свою країну. Ми захищатимемо свою свободу. Ми не мовчатимемо, і ми не будемо не діяти. Ми вміємо перемагати – і це буде. Наша перемога у цій війні буде однозначною», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, вчора ввечері ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив Міноборони рф в ударах по позиціях його бойовиків. Після цього частина «вагнерівців» вирушила колоною на Москву, а інша частина – зайняла центр Ростова і увійшла до інших російських міст.

Російський диктатор путін, у свою чергу, заявив про внутрішню зраду і наказав Збройним силам зупинити збройний заколот. При цьому увечері Пригожин заявив, що «вагнерівці» розвертають свої колони і йдуть «у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: