В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї

Читать на русском
Єдиний реєстр зброї повноцінно запрацював. Процедуру отримання дозволів для власників зброї буде спрощено та автоматизовано.
armyinform.com.ua

Сьогодні, 23 червня, в Україні повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Право громадян на зброю: що пропонують депутати в новому законопроєктіЩодо легалізації зброї у парламент внесли новий законопроєкт. Що він передбачає – на інфографіці.

«Це один із важливих дедлайнів, які я публічно ставив і для себе, і для всієї команди МВС. І ми це зробили: Єдиний реєстр зброї відсьогодні повноцінно працює. Основними перевагами впровадження ЄРЗ є те, що громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Окрім того, завдяки діджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощена», – заявив міністр.

Єдиний реєстр зброї передбачає створення електронного кабінету користувачем, через який можна зареєструвати дозвіл на зброю без відвідування поліції. Документи на зброю можна подати через Єдине вікно громадянина або у спеціалізованому магазині з продажу зброї.

«В першу чергу кожен власник зброї отримує можливість зайти в особистий кабінет громадянина, верифікувати себе, побачити ту зброю, яка сьогодні зареєстрована за цим громадянином, встановити відповідність цієї зброї тій інформації, яка знаходиться в реєстрі. І найголовніше, що необхідно зауважити, що громадянин через свій особистий кабінет зможе отримати інформацію про строк дії свого дозволу», – розповів заступник міністра Леонід Тимченко.

Нагадаємо, раніше глава МВС озвучив свою позицію щодо легалізації зброї в Україні.

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що в Україні настав час легалізувати право громадян на володіння короткоствольною зброєю.

Рік тому у додатку «Дія» провели опитування про вільне володіння зброєю. 59% користувачів проголосували за право на вільне володіння зброєю та носіння її у громадських місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: