Резніков підтримав легалізацію вогнепальної зброї в Україні

Читать на русском
Зараз закон дозволяє використовувати проти ворога будь-яку зброю, аж до важкої та військової техніки. Тому логічно не плодити заборони, а регулювати оборот зброї та її застосування
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

В Україні пора легалізувати право громадян на володіння короткоствольною зброєю, оскільки йде війна. Безліч українців отримали автоматичну зброю, коли держава роздавала її «під чесне слово». До того ж і до цього в країні було чимало зброї.

Про це написав міністр оборони Олексій Резніков у своєму Facebook.

«По-перше, я хочу відразу відкинути побоювання, мовляв, обговорювати цю тему і приймати рішення не на часі, тому що війна. Якраз саме тому, що війна, треба нарешті прийняти давно назрілі рішення. Серед них - і це. Коли в Україну вдерлися російські окупанти, десятки тисяч наших громадян, підкреслюю - десятки тисяч - отримали автоматичну зброю для захисту своїх будинків... Тому що іншого способу не було. У багатьох ситуаціях це стало вирішальним фактором. Але також виникли й проблеми, адже бажання володіти зброєю і вміння поводитися з нею безпечно, поважати зброю – це речі, які не завжди ходять разом. У країні до цього в обігу перебували мільйони одиниць зброї. Серед них - незадекларованої» - написав він.

Резніков зазначив, що таким чином, в Україні назріла необхідність не просто лібералізації, але і в цілому легалізації обігу зброї у населення. Зараз закон дозволяє використовувати проти ворога будь-яку зброю, аж до важкої та військової техніки. Тому логічно не плодити заборони, а регулювати оборот зброї та її застосування через формування жорсткої стрілецької культури - мережа стрільб, тирів, стрілецьких клубів, змагань.

«Існує досить поширена фраза, що зброя робить людину вільною. Я переконаний, що зброя повинна робити людину в першу чергу відповідальною. Вільні та відповідальні громадяни зроблять Україну непереборною» - додав міністр.

Нагадаємо, що за день до початку війни, 23 лютого, народні депутати прийняли за основу законопроєкт №5708, що передбачає право на цивільну вогнепальну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: