Легалізація зброї в Україні: голова Нацполіції назвав важливу умову

Читать на русском
Клименко вважає, що перш ніж вирішувати питання володіння зброєю, потрібно провести облік усієї зброї, яка вже є в українців.
Слово і діло

Очільник Національної поліції Ігор Клименко вважає, що спочатку необхідно провести облік зброї на руках у громадян, а вже потім вести мову про її легалізацію.

Про це голова Нацполіції заявив в ефірі телемарафону.

«Моя позиція і позиція Нацполіції: спочатку ми маємо усю зброю, яка була легально видана нашим громадянам, поставити на облік - ми її ставимо на облік і під час війни, і після війни ми маємо її поставити на облік. І тільки після цього ми можемо приступати до широкої дискусії щодо легалізації короткоствольної зброї», - зазначив керівник Нацполіції.

Право громадян на зброю: що пропонують депутати в новому законопроєктіЩодо легалізації зброї у парламент внесли новий законопроєкт. Що він передбачає – на інфографіці.

Згідно з його словами, дискусія з цього питання має бути широкою, оскільки легалізація зброї стосуватиметься безпеки кожного громадянина України.

Водночас, Клименко також прокоментував проведене у додатку «Дія» опитування щодо володіння зброєю. Зазначимо, що 59% громадян висловилися за легалізацію.

«Громадянам, які брали участь у такому опитуванні, ставлю питання: ви готові, коли громадянин України буде йти зі зброєю, наприклад, по Хрещатику? Ви будете почуватися в безпеці? Я отримав неоднозначні відповіді. Тому, думаю, треба над цим питанням попрацювати нам всім», - зауважив очільник Нацполіції.

Нагадаємо, що з 2023 року українці зможуть вільно володіти короткоствольною зброєю. Відповідне законодавство буде прийняте впродовж літа-осені.

Раніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначав, що війна з росією та роздача тисяч одиниць зброї силам оборони є доказом того, що громадяни України можуть поводитися з нею. Тому обмеження на носіння та зберігання зброї слід послабити.

Соцопитування групи «Рейтинг» також показало, що в умовах війни більш ніж удвічі зросла кількість українців, які підтримують надання права на володіння вогнепальною зброєю та боєприпасами.

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що в Україні настав час легалізувати право громадян на володіння короткоствольною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: