МВС озвучило позицію щодо легалізації зброї в Україні

Читать на русском
На запитання про те, чи українське суспільство готове до того, щоб мати зброю після війни, Клименко зазначив, що для цього громадяни мають пройти відповідне навчання.
Фото: Facebook

Зброя, яка потрапила в руки українцям під час широкомасштабного вторгнення рф, не є їхньою власністю.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю РБК Україна.

Він наголосив, що після закінчення війни ця зброя має бути здана державі. Наразі ж пропонується цю зброю зареєструвати і зберігати до закінчення воєнного стану.

«1,2 мільйона одиниць, які знаходяться у наших громадян, офіційно зареєстровані, вони продовжують знаходитись у наших громадян. Звичайно, будуть чітко виписані принципи, як та зброя, яка зараз на руках, і та зброя, яка потрапила до наших громадян під час війни, буде здана до дозвільної системи, або до військових формувань, або як ми будемо її реєструвати з нашими громадянами», – заявив міністр.

На запитання про те, чи українське суспільство готове до того, щоб мати зброю після війни, Клименко зазначив, що для цього громадяни мають пройти відповідне навчання.

«Якщо українці з часом пройдуть відповідне навчання, так. В першу чергу це стосується безпечного поводження зі зброєю. Тому що в кожній сім'ї є чоловік, дружина, є діти. І ми маємо бути впевнені, що їхнє життя також в безпеці. Після того, як ми створимо відповідні умови для зберігання такої зброї і тренування з такою зброєю, наприклад, тир, де буде зберігатися ваша вогнепальна зброя, тоді так», – сказав він.

Міністр каже, що зброя не може зберігатися вдома.

«Тоді ми зможемо говорити про те, що наше суспільство до цього готове, що люди чітко розуміють, що не можна носити зброю в місцях скупчення людей. Носити зброю там, де її можуть викрасти, де вона буде просто небезпечною», – додав він.

Нагадаємо, наприкінці червня Міністерство внутрішніх справ запустить єдиний державний реєстр зброї.

Раніше голова Нацполіції назвав важливу умову для легалізації зброї в Україні.

Також голова Міноборони Олексій Рєзніков висловив своє ставлення до легалізації зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: