ЄС закриє майже половину потреб України у фінансуванні до 2027 року – фон дер Ляєн

Читать на русском
Євросоюз забезпечуватиме постійну фінансову підтримку України до 2027 року та закриє 45 відсотків потреб.
faz.net

Європейський Союз покриє 45% усіх потреб України у фінансуванні до 2027 року.

Про це президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила у Лондоні на міжнародній конференції з відновлення України.

У Лондоні сьогодні стартує міжнародна конференція з питань відновлення УкраїниУ Лондоні розпочинається дводенна конференція з відновлення України. Там будуть лідери та представники більш ніж 60 країн, а також понад 400 компаній.

Вона розповіла, що Євросоюз забезпечуватиме постійну фінансову підтримку України до 2027 року із нового спеціального фонду. Фонд фінансуватиметься трьома способами: за рахунок грантів із бюджету ЄС, кредитів та доходів від заморожених російських активів.

«До 2027 року бюджетний дефіцит України складає близько 60 мільярдів євро. Потреби швидкого відновлення становлять близько 50 мільярдів євро. Це становить 110 мільярдів євро до 2027 року, які не покриті. Тому вчора я запропонував країнам-членам ЄС покрити 45% цього розриву – це 50 млрд євро для України. Ми працюватимемо з Україною над відповідним планом інвестицій та реформ», – повідомила фон дер Ляєн.

Фон дер Ляєн зазначила, що Євросоюз несе особливу відповідальність за майбутнє України: «Причина проста: коли українці представляють своє майбутнє, вони бачать прапор Європи, що майорить над їхніми містами. І я не сумніваюся, що Україна буде частиною нашого Союзу».

Вона також повідомила, що Єврокомісія сьогодні представить усне повідомлення про прогрес України в реформах на шляху до членства.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Європейський Союз виділить пакет фінансової допомоги у розмірі близько 50 млрд євро для підтримки України.

Сьогодні у Лондоні розпочала дводенна конференція з питань відновлення України. Про додаткову допомогу вже оголосили США та Британія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: