ЄС надасть Україні 50 млн євро на відновлення критичної інфраструктури

Читать на русском
Євросоюз виділив Україні 50 млн євро на відновлення критичної інфраструктури у регіонах, які найбільше постраждали від війни.
Україна отримає від ЄС €50 мільйонів на відновлення критичної інфраструктуриФото: Mustafa Nayyem/ Facebook

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури, Європейський інвестиційний банк і банк ЄС підписали грантову угоду про виділення понад 50 млн євро для підтримки критичної інфраструктури та зведення тимчасових мостів у постраждалих регіонах.

Про це повідомив очільник Агентства відновлення Мустафа Найєм у Facebook.

«Це величезний вклад у відновлення логістики у найбільш уражених війною регіонах України, і я щиро вдячний партнерам за таку підтримку. Руйнація переправ на дорогах призводить до часткової або повної ізоляції громад. Для нашої команди відновлення таких споруд під час війни – одне з першочергових завдань для швидкого забезпечення транспортного сполучення з постраждалими населеними пунктами», – наголосив він.

З початку повномасштабної війни побудовано 85 тимчасових переправ для налагодження транспортних маршрутів до постраждалих населених пунктів.

«Всього – 78 переправ минулого року, 7 – в цьому році, ще 3 – наразі в роботі», – нагадав Найєм.

Голова Агентства відновлення додав, що тимчасові споруди допоможуть подолати проблеми, які виникли внаслідок російських атак, «у тому числі відновити доступ наших громадян до життєво важливої гуманітарної, медичної допомоги та базових державних послуг».

Нагадаємо, у KSE назвали суму збитків інфраструктурі України за рік повномасштабної війни.

Також повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) має намір розширити обсяг фінансової допомоги Україні. Кошти підуть на підтримку економіки та інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: