Україна чекає від липневого саміту запрошення до НАТО з відкритою датою – Єрмак

Читать на русском
Він додав, що нездатність Альянсу прийняти вольове рішення може деморалізувати суспільство, і Україна вже продемонструвала насправді, що давно готова приєднатися до НАТО.
Фото: Офіс президента України

Україна очікує, що члени НАТО запросять країну до Альянсу під час липневого саміту у Вільнюсі, хай навіть без конкретних термінів.

Таку заяву зробив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, його цитує Reuters.

«Слово і Діло»

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

«Ми очікуємо, що Україна буде запрошена до НАТО з відкритою датою», – сказав Єрмак на вебінарі аналітичного центру Atlantic Council.

Він додав, що нездатність Альянсу ухвалити «сильне» рішення може деморалізувати суспільство, і що Україна вже продемонструвала, що давно готова приєднатися до НАТО.

«Це може створити сигнал для нас», - резюмував глава Офісу президента.

Нагадаємо, нещодавно генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не запрошуватиме Україну до Альянсу на липневому саміті, але ухвалить низку важливих рішень щодо зближення.

При цьому президент Володимир Зеленський повідомив, що не бачить сенсу у можливій поїздці до Вільнюса, якщо союзники України не будуть готові прийняти конкретний документ щодо перспектив членства та гарантій безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: