НАТО у Вільнюсі ухвалить пакет довготривалої допомоги Україні – Столтенберг

Читать на русском
НАТО ухвалить пакет довготривалої допомоги Україні на літньому саміті у Вільнюсі, щоб наблизити країну до вступу в Альянс.
Фото EPA/UPG

НАТО ухвалить пакет довготривалої допомоги Україні на літньому саміті у Вільнюсі.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг у коментарі Welt.

Членство в НАТО: як країни відреагували на заявку УкраїниЯкі країни-члени НАТО підтримують вступ України, хто проти і хто поки що мовчить – на інфографіці.

За його словами, пакет довготривалої допомоги буде спрямований на те, щоб привести Україну до стандартів НАТО протягом кількох років та наблизить країну до Альянсу.

«Майбутнє України – в НАТО, але зараз пріоритетом для України є утвердження себе як суверенної та незалежної держави – інакше немає сенсу обговорювати членство», – заявив генсек.

Столтенберг наголосив, що Україна не отримає запрошення до НАТО під час саміту у Вільнюсі. Наразі пріоритетом залишається перемога у війні.

Напередодні стало відомо, що Байден виступив проти спрощення процесу вступу України до НАТО. Він зазначив, що Україна, попри повномасштабне вторгнення росії, має відповідати тим же стандартам, що й інші претенденти.

При цьому, за даними ЗМІ, союзники чинять тиск на президента США, щоб він підтримав значно швидший і надійніший шлях до членства України в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: