Зеленський озвучив умову своєї участі у липневому саміті НАТО

Читать на русском
Президент не бачить сенсу у можливій поїздці до Вільнюса, якщо союзники України не будуть готові прийняти конкретний документ щодо гарантій безпеки.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Україна отримає конкретні гарантії безпеки чи сигнали щодо членства в НАТО на саміті Альянсу у Вільнюсі.

Про це глава держави заявив на прес-конференції, присвяченій Дню журналіста.

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

«Якщо ми не маємо гарантій, якщо у нас немає сигналів про наше майбутнє щодо членства в Альянсі, то що нам там робити?» – зізнався Зеленський.

Він зазначив, що не бачить сенсу у можливій поїздці до Вільнюса, якщо союзники України не будуть готові прийняти конкретний документ щодо гарантій безпеки.

«Коли ми з вами приїжджаємо на саміт НАТО – це чіткий сигнал нашому суспільству, що нас там бачать. І я не хочу брати участь у цьому політичному театрі. Я хочу, щоб наші люди знали, який буде виклик», – заявив президент.

Зеленський також повідомив, що часто порушує це питання на зустрічах із лідерами інших країн.

«Мені здається, що у багатьох напрямках вони чують та розуміють, що від Вільнюса має бути крок уперед у напрямку НАТО. Або крок до відвертості», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно у МЗС України назвали три кроки для успішного саміту НАТО у Вільнюсі.

Раніше генсек Альянсу Єнс Столтенберг розповів, які рішення щодо України планує ухвалити НАТО на липневому саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: