У росії мобілізованих звільнятимуть від кримінальної відповідальності

Читать на русском
Держдума рф прийняла закон, який звільняє від кримінальної відповідальності осіб, які уклали контракт про проходження військової служби у Збройних силах.
Фото AP

Держдума рф прийняла закон, який звільняє від кримінальної відповідальності осіб, які уклали контракт про проходження військової служби у Збройних силах.

Про це пише Інтерфакс.

Електронний ГУЛАГ в росії: що відомо про нову систему мобілізації у рфЕлектронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія, значно ускладнить росіянам можливість ухилитися від призову та втекти від участі в бойових діях проти України

Згідно з законом, звільнятимуть від кримінальної відповідальності тих осіб, які проходять військову службу в Збройних Силах рф у період мобілізації, у період воєнного стану або у воєнний час. Стосується це злочинів невеликої або середньої тяжкості, щодо яких здійснюється попереднє розслідування. Виняток становлять лише статті щодо тероризму, екстремізму та дій з ядерними матеріалами.

Також уникнути кримінального покарання зможуть і особи, які мають судимість, вироки у справах яких набрали чинності до дня набрання чинності законом, у тому числі особи, які відбули покарання або умовно-достроково звільнені від відбування покарання.

Якщо мобілізований згодом вчинить новий злочин, то суд призначить йому покарання за правилами Кримінального кодексу.

Раніше в естонській розвідці стверджували, що у російській федерації можуть оголосити нову хвилю мобілізації у спробах досягти своєї мети у війні проти України.

На початку травня британські розвідники повідомляли, що російські військові почали вербувати середньоазійських трудових мігрантів, щоб ті їхали на війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: