Росія може оголосити нову хвилю мобілізації – естонська розвідка

Читать на русском
У російській федерації можуть оголосити нову хвилю мобілізації у спробах досягти своєї мети у війні проти України.
Getty Image

У російській федерації можуть оголосити нову хвилю мобілізації у спробах досягти своєї мети у війні проти України.

Про це заявив голова розвідувального центру Міністерства оборони Естонії Марго Гросберг.

Він зазначив, що останнім часом реорганізовують та замінюють підрозділи, намагаються поповнити свої втрати до очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Електронний ГУЛАГ в росії: що відомо про нову систему мобілізації у рфЕлектронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія, значно ускладнить росіянам можливість ухилитися від призову та втекти від участі в бойових діях проти України

«На заміну частинам, які кілька місяців перебували на кордоні, приходять більш свіжі та поповнені підрозділи. До початку очікуваного наступу рф намагається заповнити свої втрати. Основний наголос робиться на підготовку до оборони, тому наступальних операцій проводиться менше», – сказав Гросберг.

Наразі співвідношення сил на фронті один до одного, оскільки росії вдалося поповнити втрати за допомогою мобілізації, що оголошена торік, однак щоб проводити атаки їм потрібна триразова перевага. Втім окупанти не змогли досягти особливих успіхів після оголошення 1 квітня вербувальної кампанії, тому ймовірність нової хвилі мобілізації дуже висока.

«Зважаючи на всі ці нюанси, дуже висока ймовірність того, що в якийсь момент буде оголошено про нову хвилю мобілізації, як це було у вересні минулого року. Мобілізація потрібна для того, щоб Російська Федерація змогла виконати поставлені цілі», – додав естонський розвідник.

На початку травня британські розвідники повідомляли, що російські військові почали вербувати середньоазійських трудових мігрантів, щоб ті їхали на війну в Україні.

Тим часом станом на 2 червня загальні втрати окупантів становлять 208 тисяч 910 військовослужбовців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: