Росія намагається відкласти обовʼязкову мобілізацію та вербує мігрантів – розвідка Британії

Читать на русском
Мігрантам також пропонують прискорений шлях отримання російського громадянства від шести місяців до одного року замість звичайних п’яти років.
payom.net

Російські військові почали вербувати середньоазійських трудових мігрантів, щоб ті їхали на війну в Україні.

Про це повідомили у міністерстві оборони Британії.

Там зазначили, що вербувальники відвідували мечеті та імміграційні офіси.

«В офісах імміграції персонал, який розмовляє таджицькою та узбецькою мовами, регулярно намагається вербувати мігрантів», – йдеться у повідомленні.

Так звані «рекрутери» пропонують бонуси за реєстрацію в розмірі 2390 доларів США та зарплату до 4160 доларів США на місяць. Мігрантам також пропонують прискорений шлях отримання російського громадянства від шести місяців до одного року замість звичайних п’яти років.

«Висока місячна зарплата та бонуси за реєстрацію спонукатимуть деяких працівників-мігрантів зареєструватися. Цих новобранців, ймовірно, відправляють на українські передові, де втрати надзвичайно високі», – наголошують у розвідці.

Британське міноборони додає, що вербування мігрантів є частиною спроб росії виконати план у 400 тисяч добровольців для війни в Україні.

«Влада майже напевно прагне відкласти будь-яку нову відкриту обов’язкову мобілізацію якомога довше, щоб мінімізувати внутрішні інакомислення», – підсумували в оборонному відомстві.

Раніше повідомлялося, що в росії планують мобілізувати до лав окупаційної армії мігрантів з країн Центральної Азії. Таким чином загарбники хочуть знизити рівень напруги в російському суспільстві.

Також росіяни готуються до мобілізації працівників окупаційних адміністрацій на тимчасового захоплених територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: