Росія збирається мобілізувати до армії мігрантів з країн Центральної Азії

Читать на русском
В росії планують мобілізувати до лав окупаційної армії мігрантів з країн Центральної Азії. Таким чином загарбники хочуть знизити рівень напруги в російському суспільстві.
Getty Image

В росії планують мобілізувати до лав окупаційної армії мігрантів з країн Центральної Азії. Таким чином загарбники хочуть знизити рівень напруги в російському суспільстві.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

В кремлі придумали метод, як поповнити лави російської армії та знизити рівень напруги в суспільстві. Окупанти почали тиснути на мігрантів з країн Центральної Азії та вимагати від них участі у війні проти України. Для цього росіяни йдуть двома шляхами.

Електронний ГУЛАГ в росії: що відомо про нову систему мобілізації у рфЕлектронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія, значно ускладнить росіянам можливість ухилитися від призову та втекти від участі в бойових діях проти України

Перший, через військкомати і це стосується мігрантів, які стали новоспеченими власниками російського паспорта.

«Практично відразу після отримання паспорта вони отримують повістку і вже під час спілкування з комісаром отримують погрози, що їх позбавлять громадянства, якщо ті не уникатимуть мобілізації», – додають у повідомленні.

Другий, стосується тих, хто ще не отримав паспорт. Їм обіцяють отримання громадянство в найкоротші терміни, якщо ті підуть до лав армії окупантів. Та якщо ті відмовляються – їм погрожують депортацією.

До такого рішення кремль дійшов через невдоволення сімей російських військовослужбовців щодо затримок виплат за загиблих.

«Мобілізація мігрантів покликана заспокоїти етнічних росіян щодо нових хвиль мобілізації. Таким чином кремль продовжує стратегію використання в якості гарматного м’яса мешканців бідних регіонів та менш забезпечних людей на противагу москвичів», – додають у Центрі.

Нагадаємо, державна дума країни-терориста росії 11 квітня остаточно схвалила законопроєкт, яким дозволяється вручати росіянам повістки в електронному вигляді. При цьому абсолютно не має значення, чи була людина обізнана про повістку – в разі її неявки до військкомату вона отримує серйозну поразку в правах до моменту, поки не прийде і не буде призвана до армії.

«Слово і Діло» розповідало, що відомо про електронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія на своїй території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: