ВООЗ засудила російську війну в Україні, відхиливши зустрічну резолюцію Москви

Читать на русском
За резолюцію Асамблеї Всесвітньої організації охорони здоров'я було 80 голосів, проти 9, 52 утрималися і 36 країн були відсутні.
Пресслужба ВООЗ

У середу, 24 травня, Асамблея Всесвітньої організації охорони здоров’я ухвалила резолюцію, яка засуджує агресію росії проти України, включаючи напади на заклади охорони здоров’я.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що «за» було 80 голосів, проти 9, 52 утрималися і 36 країн були відсутні.

Пропозиція, висунута країнами Заходу на щорічній зустрічі агентства ООН, також закликала до оцінки впливу агресії росії на сектор охорони здоров’я.

Росія подала зустрічну пропозицію, визнаючи надзвичайний стан охорони здоров’я в Україні, але не згадуючи про свою власну роль у війні.

Ця пропозиція була відхилена асамблеєю одразу 62 голосами проти 13, 61 утримався та 41 країна була відсутня.

Після голосування представник росії заявив асамблеї, що не проти роботи ВООЗ в Україні, але проти «політизації» цього органу.

Представник України назвав голосування «знаком надії» для громадян, які потребують медичної допомоги, і віхою в продовженні роботи ВООЗ в країні.

Посол Великої Британії Саймон Менлі також звинуватив росію в поширенні «дезінформації» на асамблеї, а російський чиновник підтвердив, що вона поширювала брошури, які звинувачували українські сили в нападах на медичні заклади в частинах країни, які вона контролює.

Раніше стало відомо, що Європейський офіс ВООЗ з профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями у Москві буде закритий, а його функції буде перенесено до Копенгагена.

Також у ВООЗ заявляли, що в Україні чверть населення може страждати від розладів психічного здоров'я через російську агресію, яка триває вже майже рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: