Британія оголосила про надання Україні ударних безпілотників та ракет великої дальності (оновлено)

Читать на русском
Цей крок означає, що Сполучене Королівство йде далі, ніж будь-яка інша країна, у наданні зброї, яка потенційно може схилити поле бою на користь України.
Ілюстративне фото

Велика Британія надішле в Україну сотні ракет великої дальності та ударних безпілотників на додаток до крилатих ракет Storm Shadow, про які було оголошено минулого тижня.

Про це повідомляє BBC.

Оновлено о 23.00

BBC виправило інформацію про сотні далекобійних ракет. Тепер у повідомленні йдеться про сотні ракет протиповітряної оборони.

Зазначається, що цей крок означає, що Сполучене Королівство йде далі, ніж будь-яка інша країна, у наданні зброї, яка потенційно може схилити поле бою на користь України.

Глава Міноборони Воллес заявив, що військова допомога від Британії буде, щоб Захід не мав спокуси змусити Україну йти на поступки.

Раніше президент Володимир Зеленський зустрівся з прем'єром Великої Британії Ріші Сунаком у рамках свого туру західними союзниками.

Зеленський сказав, що для Заходу також важливо відправити винищувачі.

Але прем'єр-міністр сказав, що надання винищувачів «непроста справа», хоча він додав, що Велика Британія становитиме «ключову частину країн коаліції», які нададуть таку підтримку.

Нагадаємо, минулого тижня Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет великої дальності Storm Shadow.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: