Велика Британія передасть Україні снаряди зі збідненим ураном

Читать на русском
У Міноборони країни зазначили, що такі боєприпаси мають високу ефективність при ураженні сучасних танків і бронетехніки.
Фото: Міноборони Британії

Уряд Великої Британії передасть Україні спеціальні бронебійні снаряди, що містять збіднений уран.

Про це заявила заступник міністра оборони Британії Анабель Голді у відповідь на письмовий запит одного із членів Палати лордів.

Снаряди зі збідненого урану: що це таке і чи належить до ядерної зброїПро те, що являють собою боєприпаси, які використовують збіднений уран, та чи можна відносити їх до категорії ядерної зброї – в матеріалі Слово і діло

Боєприпаси такого типу мають передати в одному пакеті військової допомоги із танками Challenger 2.

«Такі снаряди мають високу ефективність при поразці сучасних танків та бронетехніки», – зазначила заступник міністра оборони.

Нагадаємо, спочатку планувалося, що Британія передасть Україні 14 танків Challenger 2, проте після візиту президента Володимира Зеленського виявилося, що їхня кількість зросте вдвічі.

Кілька днів тому Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, під час якої порушувалася тема військової та економічної допомоги Україні. Зеленський тоді наголосив, що у цьому напрямі «є конкретний результат».

Окрім того, Британія продовжує підтримувати Україну на міжнародній арені. Нещодавно країна закликала спонсорів Олімпіади не допустити росіян та білорусів до участі у Іграх-2024.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: