Абрамович відмовляється передати Україні кошти від продажу «Челсі» – Daily Mail

Читать на русском
Абрамович хоче, щоб частина коштів, виручених від продажу футбольного клубу Челсі, пішла на допомогу росіянам, які постраждали від війни.
Getty Images

Підсанкційний російський олігарх Роман Абрамович відмовляється підписати угоду про виділення до фонду для України 2,9 млрд фунтів стерлінгів, оскільки хоче, щоб частина коштів дісталась росіянам.

Про це пише видання Daily Mail.

Конфіскація російських активів в Україні та світі: як просувається вилучення майна агресораПро те, скільки активів країни-агресора заморожено на Заході, як йде справа з їх конфіскацією в Україні, Європі та США – в матеріалі Слово і діло

Зазначається, що Абрамович хоче, щоб частина коштів, виручених від продажу футбольного клубу «Челсі», пішла на допомогу «росіянам, які постраждали від війни».

«А ні британський уряд, ні Європейська комісія не погодяться на такий крок, поки проти росії діють санкції через агресію володимира путіна проти України», - йдеться в матеріалі.

Джерела видання в Міністерстві закордонних справ Британії підтвердили, що це так, і вказали на те, що глава МЗС Джеймс Клеверлі заявив минулого тижня, що він не може гарантувати, що гроші будуть виділені до того, як уряд піде на літні канікули наступного місяця. Міністри повернуться у вересні.

«Була надія, що гроші переведуть минулого літа, потім ми сподівалися на просування в січні. Зараз ми сподіваємося, що гроші почнуть надходити в Україну до настання морозів наприкінці року, але немає жодних гарантій, що це станеться», - зазначє джерело видання.

Як повідомляється, наразі гроші заблоковано на рахунку компанії Абрамовича Fordstam Limited.

Нагадаємо, ЗМІ оцінили втрати російських мільярдерів за рік війни росії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: