Україна перехоплює ініціативу на фронті, але потрібна зброя до 200 км – Міноборони

Читать на русском
Україна перехоплює ініціативу на полі бою, але для нарощення атак українським бійцям потрібна зброя дальністю до 200 км.
libkos

Україна перехоплює ініціативу на полі бою, але для нарощення атак українським бійцям потрібна зброя дальністю до 200 км.

Про це сказав заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.

За його словами, Україна перехоплює ініціативу, а росія захищається, проте для досягнення перемоги над загарбниками Силам оборони потрібне далекобійне високоточне озброєння.

«Всі наші військові плани реалізуються відповідно до оцінок. Головне в сучасній війні – це володіння обстановкою, щоб знати положення противника, а також мати можливості завдавати високоточних ударів на далекі відстані. Тобто мати зброю, яка здатна уражати противника на дальності до 200 км», – заявив заступник міністра.

Наразі Україна перебуває на шляху до отримання літаків, які перш за все оборонятимуть наше небо від російських балістичних та інших ракет, для захисту мирних людей та цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують проводити як наступальні, так і оборонні дії та мають частковий успіх. Наші війська діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги ворога.

У Генштабі зазначають, що авіація ЗСУ за добу, 16 червня, завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також наші воїни знищили 5 артилерійських підрозділів ворога на вогневих позиціях.

Загалом у ході бойових дій в Україні вчора було знищено ще 670 окупантів та десятки одиниць російської військової техніки. Загальні втрати російської армії становлять 219 тисяч 170 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: