Виведення військ рф та ослаблення санкцій: ЗМІ розкрили деталі «африканського мирного плану»

Читать на русском
Зазначається, що лідери ПАР, Замбії, Коморських островів, Єгипту та Сенегалу мають намір обговорити ініціативу під час очних переговорів із президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором владимиром путіним.
Президент ПАРФото: Bloomberg

Африканські лідери в рамках своєї мирної ініціативи мають намір запропонувати Україні та росії низку «заходів для зміцнення довіри».

Про це повідомляють журналісти Reuters, яким вдалося ознайомитись з чернеткою так званого «африканського мирного плану».

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

За їхніми даними, у проекті документа перераховується низка заходів, які могли б запропонувати африканські лідери в рамках першого етапу їх взаємодії з воюючими сторонами.

Ці заходи можуть включати виведення російських військ, вивезення тактичної ядерної зброї з Білорусі, зупинення дії ордера Міжнародного кримінального суду на арешт путіну та ослаблення санкцій проти росії.

Крім того, список включає «безумовну угоду щодо зерна та добрив».

«Вищезазначені заходи мають бути спрямовані на створення умов, що сприяють припиненню вогню, що дозволить сторонам зміцнити довіру та розглянути можливість формулювання своїх стратегій відновлення миру», — йдеться у документі.

Зазначається, що лідери ПАР, Замбії, Коморських островів, Єгипту та Сенегалу мають намір обговорити ці пункти у ході очних переговорів із президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором владимиром путіним.

Нагадаємо, 16 травня Рамафоса повідомив, що африканські країни запропонували «мирну ініціативу», щоб допомогти покласти край війні між росією та Україною. В Офісі президента України підтвердили, що Зеленський привітав таку мирну ініціативу, готовий прийняти африканських лідерів та розповісти їм про формулу світу.

Раніше у МЗС назвали умови, за яких Україна обговорить мирні ініціативи інших держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: