Росіяни заблокували евакуацію населення з окупованого Лівобережжя Херсонщини

Читать на русском
В окупованому регіоні фіксуються випадки розстрілу цивільних, які намагаються евакуюватися.
Ілюстративне фотоreuters.com

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини росіяни заблокували сотням жителів можливість евакуюватися після підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

За свідченнями людей, які змогли евакуюватися з зони катастрофи на підконтрольну Україні територію, окупанти ввели 20-денний карантин, що ускладнює доступ до міста Олешки. За його межі загарбники не випускають без паспорта країни-агресора, отримати який можна лише в окупованому Скадовську, куди неможливо потрапити.

Як зазначає ЦНС, фіксуються випадки розстрілу тих, хто намагався евакуюватися. Росіяни на човнах патрулюють місто, ігноруючи людей і тварин, що тонуть або сидять на дахах будинків.

«За інформацією, отриманою від партизанської мережі на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, окупаційна адміністрація на чолі з Володимиром Сальдо свідомо вводила населення в оману щодо наслідків підриву Каховської ГЕС та не проводила масову евакуацію», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, російські загарбники дозволяють евакуюватися тільки людям з російськими паспортами.

Раніше стало відомо, що ООН пообіцяла допомогти Україні з евакуацією із окупованої частини Херсонщини.

Також повідомлялося, що п'яні окупанти заблокували всі шляхи евакуації у підтопленому селищі на Херсонщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: