П'яні окупанти заблокували всі шляхи евакуації у підтопленому селищі на Херсонщині – Генштаб

Читать на русском
У Генштабі зазначили, що російська федерація взагалі не займається проблемами місцевого населення в зоні підтоплення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська федерація взагалі не займається проблемами місцевого населення в зоні підтоплення на тимчасово окупованих територіях Херсонської області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, опублікованому 7 червня.

Наєв розповів, чи вплине на наступ ЗСУ підрив Каховської ГЕСВійськове командування враховувало, що окупанти можуть підірвати Каховську ГЕС. Тому ці дії не вплинуть на наступ ЗСУ.

Так, після підриву російськими терористами греблі Каховської ГЕС, мешканці селища Козачі Табори, які опинилися в зоні підтоплення, не дочекалися допомоги від окупаційної «влади» і намагалися самостійно виїхати з частково підтопленого населеного пункту.

Але російські військовослужбовці, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, заблокували всі можливі шляхи звільнення з міста та заборонили евакуацію.

«Водночас, у місті Гола Пристань окупанти виганяють власників двоповерхових будинків із приватних будівель і самі розташовуються у них. На дахах цих споруд загарбники облаштовують вогневі позиції», – йдеться у зведенні.

У Генштабі розповіли, що противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби на сході країни відбулося 21 бойове зіткнення.

Ворог намагався наступати на Бахмутському, Авдіївському, Лиманському та Мар'їнському напрямах, але всі атаки були відбиті воїнами Сил оборони.

Водночас на Куп'янському, Шахтарському, Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти не проводили наступальних дій.

Авіація Сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 4 пункти управління, три склади боєприпасів, два зенітно-ракетні комплекси та одну радіолокаційну станцію.

Крім того, нашими захисниками було знищено 4 ворожі розвідувальні БПЛА.

Нагадаємо, за останню добу російська армія втратила 880 військових.

Раніше повідомлялося, що українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони у наступ і за 6 червня просунулися до 1100 метрів на різних ділянках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: