Росіяни готують примусову «евакуацію» у Криму – ЦНС

Читать на русском
Російські окупанти у Криму готують примусове переміщення місцевих жителів із півночі півострова та викрадення матеріально-культурних цінностей.
Фото: euneighbourseast.eu

Росіяни віддали розпорядження окупаційним адміністраціям на півночі тимчасово окупованого півострова щодо підготовки «евакуації».

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

У повідомленні говориться, що були віддані вказівки щодо списку населення на примусову «евакуацію» вглиб півострова або на територію рф. Зокрема, за інформацією від кримського підпілля, відповідна підготовка вже відбулась у місті Армянськ.

Утримання сухопутного коридору в Крим росіянами: довоєнні прогнози та реальністьСухопутний коридор у Крим – чого варте росії утримання окупованих територій і що прогнозували аналітики.

За даними ЦНС, у першу чергу вивезуть представників окупаційних адміністрацій з родинами, а також техніку й документи.

«Водночас росіяни вимагають списки матеріально-культурних цінностей, які вони планують викрасти до рф», – говориться у повідомленні.

Раніше стало відомо, що росіяни вивозять дітей до окупованого Криму, «прикриваючи» ними військові об'єкти.

Також окупаційна влада Криму «націоналізувала» квартиру Зеленського у Ялті.

Нагадаємо, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала окупантів «самостійно залишити тимчасово окупований Крим, доки є така можливість».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: